A1-Verklaring voor Poolse Werknemers: Essentieel voor Internationaal Werk

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

De A1-verklaring is een officieel document dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. Het is van cruciaal belang voor Poolse werknemers die tijdelijk in een ander land binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. A1-Verklaring Poolse Werknemer. Deze verklaring bevestigt dat de werknemer zijn of haar socialezekerheidsbijdragen in Polen betaalt.

Waarom is een A1-Verklaring Nodig voor Poolse Werknemers?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Een A1-verklaring zorgt ervoor dat Poolse werknemers voldoen aan de Europese regelgeving voor sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het document helpt te voorkomen dat werknemers sociale zekerheidsbijdragen moeten betalen in zowel Polen als het land van tewerkstelling.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met een A1-verklaring blijven Poolse werknemers verbonden met het Poolse socialezekerheidssysteem tijdens hun internationale werk.

Het Aanvraagproces van een A1-Verklaring voor Poolse Werknemers:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Beoordeel of u een A1-verklaring nodig heeft op basis van uw werklocatie en de duur van uw werk in het buitenland.

 2. Aanvragen in Polen: Poolse werknemers dienen de A1-verklaring aan te vragen bij de bevoegde Poolse socialezekerheidsinstelling, zoals ZUS (Zakład Ubezpieczeń Społecznych) of KRUS (Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego), afhankelijk van hun specifieke situatie.

 3. Verzamelen van Benodigde Documenten: Zorg voor alle relevante documenten, waaronder bewijs van werkgelegenheid en informatie over uw werkgever.

 4. Indienen van de Aanvraag: Volg de procedure van de Poolse instelling voor het indienen van uw aanvraag.

 5. Ontvangst van de A1-Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u uw A1-verklaring.

Het Belang van de A1-Verklaring voor Poolse Werknemers:

Het hebben van een geldige A1-verklaring is essentieel voor Poolse werknemers die in het buitenland werken. Het biedt wettelijke bescherming en voorkomt mogelijke complicaties met betrekking tot sociale zekerheidsbijdragen.

Conclusie:

Een A1-verklaring is een onmisbaar document voor Poolse professionals die internationaal werken. Het zorgt voor naleving van Europese sociale zekerheidswetten en biedt bescherming tegen juridische en financiële problemen. A1-Verklaring Poolse Werknemer. Bij SocialePremie kunnen we Poolse werknemers ondersteunen bij het aanvragen van hun A1-verklaring, zodat zij met vertrouwen hun internationale carrière kunnen voortzetten. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?