A1 Verklaring in Polen: Een Onmisbaar Document voor Internationaal Werk

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een certificaat dat bevestigt onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Dit document is essentieel voor mensen die vanuit Polen werken in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland. A1 Verklaring Polen. Het toont aan dat ze hun sociale zekerheidsbijdragen in Polen betalen, waardoor ze vrijgesteld worden van het betalen van deze bijdragen in het land van tijdelijke tewerkstelling.

Waarom is een A1 Verklaring Belangrijk voor Werk vanuit Polen?

 1. Wettelijke Compliance: De A1 verklaring zorgt ervoor dat Poolse professionals voldoen aan de Europese regelgeving op het gebied van sociale zekerheid.

 2. Voorkoming van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Zonder deze verklaring kunnen werknemers verplicht worden om sociale zekerheidsbijdragen te betalen in zowel Polen als het gastland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met de A1 verklaring blijven werknemers verbonden aan het Poolse sociale zekerheidssysteem.

Het Aanvraagproces in Polen:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Beoordeel of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw werklocatie en -duur.

 2. Aanvragen bij de ZUS of KRUS: In Polen wordt de A1 verklaring uitgegeven door de Zakład Ubezpieczeń Społecznych (ZUS) voor de meeste werknemers, of door de Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego (KRUS) voor mensen werkzaam in de landbouw.

 3. Documentatie Verzamelen: Bereid alle benodigde documenten voor, waaronder bewijs van werkgelegenheid en informatie over uw werkgever.

 4. Online of Papieren Aanvraag: Afhankelijk van de instantie, kan de aanvraag online of via een papieren formulier worden ingediend.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring, die tijdens uw werk in het buitenland als bewijs dient van uw sociale zekerheidsstatus.

Conclusie:

Voor Poolse professionals die internationaal werkzaam zijn, is de A1 verklaring een essentieel document. Het biedt juridische zekerheid, financiële bescherming en behoud van sociale zekerheidsrechten. Bij SocialePremie begrijpen we de uitdagingen die komen kijken bij het aanvragen van een A1 verklaring en bieden we deskundige ondersteuning in dit proces. Neem contact met ons op voor hulp en verzeker uzelf van een naadloze internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?