A1 Verklaring voor Partners: Alles Wat U Moet Weten

14 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een document dat bevestigt onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Dit document is essentieel voor personen die tijdelijk in een ander land binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. A1 Verklaring Partner. Het toont aan dat de betreffende persoon socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland.

De Relevantie van een A1 Verklaring voor Partners:

 1. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Voor partners die hun echtgenoot of partner vergezellen tijdens een buitenlandse opdracht, kan de A1 verklaring helpen bij het behouden van hun rechten op sociale zekerheid.

 2. Naleving van Lokale Wetgeving: De A1 verklaring kan noodzakelijk zijn om te voldoen aan lokale wetgeving, vooral als de partner besluit te werken of een eigen bedrijf te starten in het buitenland.

 3. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Net als bij de primaire werknemer, helpt de A1 verklaring bij het voorkomen van dubbele bijdragen in het thuisland en het buitenland.

Het Aanvraagproces voor Partners:

 1. Wie Kan Aanvragen: Afhankelijk van de omstandigheden kan de partner zelf of de werkgever van de primaire werknemer de aanvraag indienen.

 2. Waar Aanvragen: De aanvraag dient te gebeuren bij de socialezekerheidsinstantie in het thuisland.

 3. Documentatie Vereist: Dit kan bestaan uit documenten die de relatie met de primaire werknemer aantonen, alsmede details over eventuele eigen werkzaamheden.

 4. Indieningsproces: Het proces kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de vereisten van de uitgevende instantie.

Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is raadzaam om de A1 verklaring ruim voor vertrek naar het buitenland aan te vragen, vooral als de partner overweegt om te werken of een bedrijf te starten.

Conclusie:

De A1 verklaring kan ook voor partners van internationale werknemers een belangrijk document zijn, vooral als zij plannen hebben om te werken of een bedrijf te starten in het buitenland. Het zorgt voor naleving van de wet en helpt bij het behouden van socialezekerheidsrechten. Voor hulp bij het aanvragen van een A1 verklaring voor partners, staat SocialePremie klaar om ondersteuning te bieden. Neem contact met ons op voor professionele begeleiding en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?