Geldigheidsduur van de A1 Verklaring: Wat U Moet Weten

13 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. Het is vooral relevant voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. A1 Verklaring Geldigheidsduur. Deze verklaring toont aan dat zij hun socialezekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland en niet in het land waar ze tijdelijk werken.

Geldigheidsduur van de A1 Verklaring:

 1. Typische Duur: De A1 verklaring wordt meestal afgegeven voor de periode van de geplande werkzaamheden in het buitenland. De duur kan variëren van enkele weken tot meerdere jaren, afhankelijk van de situatie.

 2. Maximale Geldigheidsduur: In de meeste gevallen heeft de A1 verklaring een maximale geldigheidsduur van 24 maanden. Echter, er kunnen uitzonderingen zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de werknemer.

 3. Verlenging: Indien een werknemer langer in het buitenland blijft dan de geldigheidsduur van de oorspronkelijke A1 verklaring, moet een verlenging of een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Het Belang van de Geldigheidsduur:

 1. Wettelijke Naleving: Het is belangrijk dat de A1 verklaring geldig is gedurende de hele periode van het werk in het buitenland om te voldoen aan de socialezekerheidswetgeving.

 2. Voorkomen van Juridische en Financiële Problemen: Een verlopen A1 verklaring kan leiden tot problemen zoals het betalen van dubbele socialezekerheidsbijdragen.

Wat te Doen bij een Verlopen A1 Verklaring:

Als de werkperiode wordt verlengd, is het cruciaal om tijdig een verlenging van de A1 verklaring aan te vragen of een nieuwe aanvraag in te dienen.

Conclusie:

De geldigheidsduur van een A1 verklaring is een belangrijke factor voor iedereen die internationaal werkt. Het zorgvuldig in de gaten houden van de vervaldatum en het tijdig aanvragen van verlengingen zorgen ervoor dat u volledig voldoet aan de internationale socialezekerheidswetgeving. SocialePremie kan u ondersteunen bij het beheren van uw A1 verklaring, van aanvraag tot verlenging, om een soepele internationale werkervaring te garanderen. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?