A1 Verklaring in Frankrijk: Een Essentieel Document voor Internationaal Werk

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een certificaat dat aantoont onder welk sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Dit is bijzonder belangrijk voor individuen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, maar sociaal verzekerd zijn in Frankrijk. Verklaring Frankrijk. Het document bevestigt dat ze hun sociale zekerheidsbijdragen in Frankrijk betalen, en niet in het land van tijdelijke tewerkstelling.

Belang van de A1 Verklaring voor Werk in Frankrijk:

 1. Wettelijke Naleving: Voor professionals die vanuit Frankrijk in andere EU/EER-landen of Zwitserland werken, garandeert de A1 verklaring naleving van de Europese regelgeving.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: De verklaring voorkomt dat werknemers en zelfstandigen in meerdere landen sociale zekerheidsbijdragen moeten betalen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het stelt werknemers in staat verbonden te blijven met het Franse sociale zekerheidssysteem, waardoor ze hun rechten behouden.

Het Aanvraagproces in Frankrijk:

 1. Vaststellen van de Behoefte: Beoordeel of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw werklocatie en -duur.

 2. Aanvragen bij de Bevoegde Instantie: In Frankrijk wordt de A1 verklaring uitgegeven door de URSSAF (Unions de Recouvrement des Cotisations de Sécurité Sociale et d’Allocations Familiales) of andere relevante sociale zekerheidsorganen.

 3. Documentatie Verzamelen: Bereid de benodigde documentatie voor, inclusief bewijs van uw werkstatus en werkgeversgegevens.

 4. Online of Papieren Aanvraag: Afhankelijk van de instantie, kan de aanvraag online of via een papieren formulier ingediend worden.

 5. Verwerkingstijd en Ontvangst: Houd rekening met de verwerkingstijd. Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring.

Conclusie:

Een A1 verklaring is onmisbaar voor professionals die vanuit of in Frankrijk internationaal werken. Het zorgt voor naleving van de wet, financiële bescherming en behoud van sociale zekerheidsrechten. SocialePremie biedt expertise en ondersteuning bij het aanvragen van uw A1 verklaring in Frankrijk. Wij helpen u graag door dit proces, zodat u met vertrouwen en zekerheid uw internationale carrière kunt voortzetten. Neem contact met ons op voor assistentie en verzeker uzelf van een soepele internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?