A1 Verklaring: Uw Essentiële Gids voor Internationaal Werk (Engelse Versie)

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring, bekend als het ‘Certificate A1’ in het Engels, is een document dat aantoont onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Dit is vooral relevant voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. Het certificeert dat de betreffende persoon sociale zekerheidsbijdragen betaalt in zijn of haar thuisland, en niet in het land van tijdelijke tewerkstelling.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Internationale Wettelijke Compliance: De A1 verklaring zorgt ervoor dat werknemers voldoen aan de Europese regelgeving voor sociale zekerheid.

 2. Voorkoming van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Zonder deze verklaring kunnen werknemers verplicht worden om bijdragen te betalen in zowel hun thuisland als het gastland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het garandeert dat werknemers verbonden blijven aan het sociale zekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring:

 1. Identificatie van de Noodzaak: Bepaal of u een A1 verklaring nodig heeft, afhankelijk van uw werklocatie en -duur in het buitenland.

 2. Contacteer de Bevoegde Instantie: In veel landen wordt de A1 verklaring verstrekt door de nationale sociale zekerheidsinstelling.

 3. Verzamel de Benodigde Documentatie: Bereid de benodigde documenten voor, zoals bewijs van werkgelegenheid en informatie over uw werkgever.

 4. Dien Uw Aanvraag In: Volg de instructies van de bevoegde instantie om uw aanvraag in te dienen. Dit kan vaak online of via een papieren formulier.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring. Dit document dient u bij te houden tijdens uw internationale werkzaamheden.

Conclusie:

Een A1 verklaring is een essentieel document voor iedereen die internationaal werkt binnen de EU, EER of Zwitserland. Het biedt juridische zekerheid en helpt bij het navigeren door de complexe wereld van internationale sociale zekerheid. A1 Verklaring Engels. Bij SocialePremie zijn we gespecialiseerd in het ondersteunen van professionals bij het verkrijgen van hun A1 verklaring. Neem contact met ons op voor gedetailleerde assistentie en verzeker uzelf van een soepele en compliant internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?