A1 Verklaring en Zorgverzekering: Wat U Moet Weten voor Internationaal Werk

13 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een document dat bevestigt onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. Het is een essentieel document voor mensen die werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring en Zorgverzekering. Deze verklaring toont aan dat de betrokken persoon bijdragen betaalt aan het socialezekerheidsstelsel van het thuisland, waaronder de zorgverzekering.

Belang van de A1 Verklaring voor Zorgverzekering:

 1. Behoud van Zorgverzekering in Thuisland: De A1 verklaring bevestigt dat een werknemer aangesloten blijft bij het socialezekerheidssysteem van het thuisland, inclusief de zorgverzekering.

 2. Voorkomen van Dubbele Verzekering: Het voorkomt dat werknemers zich moeten verzekeren in het werkland en het thuisland tegelijkertijd.

 3. Toegang tot Medische Zorg: Het waarborgt dat werknemers toegang hebben tot medische zorg, zowel in hun thuisland als in het buitenland, onder de voorwaarden van hun bestaande zorgverzekering.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring:

 1. Initiatief door Werkgever of Werknemer: De aanvraag kan worden geïnitieerd door zowel de werkgever als de werknemer.

 2. Aanvragen bij de Bevoegde Instantie: Dit gebeurt via de socialezekerheidsinstantie in het thuisland.

 3. Verzamelen van Noodzakelijke Documenten: Dit kan bewijs van werkgelegenheid, woonplaats en andere relevante informatie omvatten.

 4. Indienen en Ontvangst: Het indienen van de aanvraag en de verwerkingstijd kunnen variëren, maar na goedkeuring ontvangt de werknemer de A1 verklaring.

Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is belangrijk om de A1 verklaring tijdig aan te vragen, zodat er geen onderbreking is in de dekking van de zorgverzekering en om te voldoen aan internationale regelgeving.

Conclusie:

De A1 verklaring speelt een cruciale rol bij het behouden van de continuïteit van de zorgverzekering voor werknemers die internationaal werken. Het zorgt ervoor dat werknemers niet dubbel verzekerd zijn en biedt zekerheid over hun toegang tot zorg. Voor hulp bij het aanvragen van een A1 verklar ing en advies over de koppeling met zorgverzekering staat SocialePremie klaar om u te ondersteunen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en begeleiding.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?