De Duur van een A1 Verklaring: Wat U Moet Weten

13 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aantoont onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. A1 Verklaring Duur. Dit certificaat is van groot belang voor personen die tijdelijk in een ander land binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland werken. Het verzekert dat zij hun socialezekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland.

De Duur van een A1 Verklaring:

De geldigheidsduur van een A1 verklaring kan variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de werknemer of zelfstandige:

 1. Typische Geldigheidsduur: Over het algemeen wordt een A1 verklaring afgegeven voor de periode van de geplande werkzaamheden in het buitenland. Dit kan variëren van enkele dagen tot meerdere jaren.

 2. Maximale Duur: De maximale duur van een A1 verklaring is gewoonlijk twee jaar. Echter, onder bepaalde omstandigheden kan een verlenging worden aangevraagd.

 3. Specifieke Projecten of Opdrachten: De duur van de verklaring wordt vaak afgestemd op de lengte van een specifiek project of opdracht waarvoor de werknemer wordt uitgezonden.

Belang van de Geldigheidsduur:

 1. Naleving van de Wet: Het is belangrijk dat de A1 verklaring geldig blijft gedurende de gehele periode van het werk in het buitenland om te voldoen aan internationale socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Juridische Problemen: Een verlopen A1 verklaring kan leiden tot juridische problemen en het risico op dubbele socialezekerheidsbijdragen.

Wat te Doen bij Verlenging of Wijziging:

Als de werkperiode in het buitenland wordt verlengd of als er wijzigingen zijn in uw werkomstandigheden, is het noodzakelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen of een verlenging van de huidige A1 verklaring aan te vragen.

Conclusie:

De duur van een A1 verklaring is een belangrijke overweging voor iedereen die internationaal werkt. Het zorgvuldig beheren van de geldigheidsperiode zorgt ervoor dat u volledig voldoet aan de internationale socialezekerheidswetgeving en voorkomt mogelijke juridische problemen. SocialePremie kan u ondersteunen bij het beheren van uw A1 verklaring, van aanvraag tot verlenging, om te zorgen dat u zorgeloos kunt werken in het buitenland. Neem contact met ons op voor deskundige hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?