A1 Verklaring voor DGA Aanvragen: Een Belangrijke Gids

13 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer, inclusief DGA’s, valt. A1 Verklaring DGA Aanvragen. Het is essentieel voor personen die tijdelijk buiten hun thuisland werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig voor DGA’s?

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat DGA’s voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het document helpt bij het voorkomen van het betalen van socialezekerheidsbijdragen in meerdere landen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Het verzekert dat DGA’s aangesloten blijven bij het socialezekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor DGA’s:

 1. Vaststellen van de Noodzaak: Als DGA dient u eerst vast te stellen of u een A1 verklaring nodig heeft, afhankelijk van uw werklocatie en de duur van uw werkzaamheden in het buitenland.

 2. Contact Opnemen met de Bevoegde Instantie: In veel landen, waaronder Nederland, kan de aanvraag ingediend worden bij de nationale socialezekerheidsinstantie, zoals de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
 1. Verzamelen van Benodigde Documenten: Bereid de benodigde documentatie voor, zoals informatie over uw positie als DGA, het bedrijf, en de geplande werkzaamheden in het buitenland.

 2. Indienen van de Aanvraag: Volg de aanwijzingen van de bevoegde instantie voor het indienen van uw aanvraag. Dit kan vaak online of via een papieren formulier.

 3. Wachten op Goedkeuring: Na indiening van de aanvraag kan de verwerkingstijd variëren, afhankelijk van de instantie en de complexiteit van uw situatie.

Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is aan te raden om uw aanvraag ruim van tevoren in te dienen, om eventuele vertragingen of problemen voor uw geplande werk in het buitenland te voorkomen.

Conclusie:

Voor DGA’s die internationaal willen werken, is het verkrijgen van een A1 verklaring een belangrijke stap. Deze verklaring biedt niet alleen wettelijke bescherming, maar zorgt ook voor duidelijkheid en zekerheid over de socialezekerheidsstatus. A1 Verklaring DGA Aanvragen. SocialePremie staat klaar om DGA’s te ondersteunen bij het aanvraagproces van een A1 verklaring, zodat u met vertrouwen en zekerheid uw internationale ambities kunt verwezenlijken. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?