A1 Verklaring bij Detachering: Wat U Moet Weten

13 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een certificaat uitgegeven door de socialezekerheidsautoriteit van een land, dat aangeeft onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer valt. A1 Verklaring Detachering. Deze verklaring is bijzonder belangrijk voor werknemers die voor een beperkte periode worden gedetacheerd naar een ander land binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland.

Waarom is een A1 Verklaring Belangrijk bij Detachering?

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring toont aan dat de gedetacheerde werknemer nog steeds onder het socialezekerheidsstelsel van het thuisland valt, in overeenstemming met EU-regelgeving.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het voorkomt dat werknemers en werkgevers socialezekerheidsbijdragen moeten betalen in zowel het thuisland als het land van detachering.

 3. Juridische Zekerheid: Het biedt zowel de werkgever als de werknemer juridische zekerheid over hun socialezekerheidsstatus.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring bij Detachering:

 1. Initiatief door de Werkgever: Meestal neemt de werkgever het initiatief om de A1 verklaring aan te vragen voor de gedetacheerde werknemer.

 2. Aanvragen bij de Nationale Instantie: Dit gebeurt via de socialezekerheidsautoriteit van het land waar de werkgever gevestigd is. In Nederland is dit bijvoorbeeld de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

 3. Verzamelen van de Benodigde Documenten: Dit kan informatie bevatten over de duur en aard van de detachering, de arbeidsovereenkomst, en het bewijs van eerdere socialezekerheidsbijdragen.

 4. Indienen en Verwerking: De aanvraag wordt ingediend en doorlopen de gebruikelijke verwerkingsprocedures, waarna de A1 verklaring wordt verstrekt.

Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is essentieel om de A1 verklaring tijdig aan te vragen, idealiter voordat de detachering begint, om naleving van de wet te waarborgen en eventuele complicaties te voorkomen.

Conclusie:

Een A1 verklaring is een cruciaal document voor werknemers die worden gedetacheerd naar het buitenland. Het verzekert dat zij onder het socialezekerheidsstelsel van hun thuisland blijven en voorkomt juridische en financiële complicaties. Voor ondersteuning bij het aanvragen van een A1 verklaring en advies over internationale detachering, kunt u terecht bij SocialePremie. Wij bieden deskundige hulp om te zorgen dat uw detachering soepel verloopt. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?