A1-Verklaring voor Buitenlandse ZZP’ers: Waarom en Hoe Aanvragen?

15 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

De A1-verklaring is een officieel document dat bevestigt onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een zelfstandige valt. Dit document is van cruciaal belang voor ZZP’ers die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken. A1-Verklaring Buitenlandse ZZP. Het toont aan dat de ZZP’er socialezekerheidsbijdragen betaalt in het land van herkomst, en niet in het land van tijdelijke werkzaamheden.

Belang van de A1-Verklaring voor Buitenlandse ZZP’ers:

 1. Naleving van Internationale Wetgeving: De A1-verklaring helpt om te voldoen aan de socialezekerheidswetten van het land waarin wordt gewerkt.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Het zorgt ervoor dat ZZP’ers niet in meerdere landen socialezekerheidsbijdragen hoeven te betalen.

 3. Duidelijkheid over Sociale Zekerheidsstatus: Het biedt juridische zekerheid over de verplichtingen en rechten inzake sociale zekerheid tijdens het werken in het buitenland.

Het Aanvraagproces van een A1-Verklaring voor Buitenlandse ZZP’ers:

 1. Wie Kan Aanvragen: Als buitenlandse ZZP’er bent u zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de A1-verklaring.

 2. Waar Aanvragen: De aanvraag wordt ingediend bij de socialezekerheidsinstantie in het land van herkomst.

 3. Benodigde Documentatie: Dit omvat bewijs van uw status als zelfstandige en details over uw werkzaamheden in het buitenland.

 4. Procedure: Volg de richtlijnen van de betreffende socialezekerheidsinstantie voor het indienen van de aanvraag.

Het Belang van Tijdige Aanvraag:

Het is belangrijk om de A1-verklaring ruim voor de start van uw werkzaamheden in het buitenland aan te vragen om naleving van de wet te verzekeren en om mogelijke complicaties te voorkomen.

Conclusie:

De A1-verklaring is een essentieel document voor buitenlandse ZZP’ers die internationaal werken. Het biedt niet alleen naleving van de wet, maar ook duidelijkheid over de socialezekerheidsverplichtingen in verschillende landen. Een juiste en tijdige aanvraag van de A1-verklaring is essentieel voor een succesvolle internationale carrière. A1-Verklaring Buitenlandse ZZP. SocialePremie staat klaar om buitenlandse ZZP’ers te ondersteunen bij het aanvragen van hun A1-verklaring. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?