A1-Verklaring voor Buitenlandse Werknemers: Wat U Moet Weten

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

De A1-verklaring is een document dat bevestigt onder welk land’s sociale zekerheidsstelsel een werknemer valt. A1 – Verklaring Buitenlandse Werknemer. Dit is vooral van belang voor werknemers die tijdelijk in een ander EU/EER-land of Zwitserland werken. Het garandeert dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen en niet in het land waar ze tijdelijk werken.

Belang van de A1-Verklaring voor Buitenlandse Werknemers:

 1. Juridische Naleving:
  De A1-verklaring toont aan dat de werknemer voldoet aan de Europese regelgeving voor sociale zekerheid, wat essentieel is om legaal in het buitenland te kunnen werken.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen:
  Zonder deze verklaring kunnen werknemers het risico lopen om in beide landen – het thuisland en het gastland – sociale zekerheidsbijdragen te moeten betalen. De A1-verklaring voorkomt dit.

 3. Duidelijkheid voor Werkgevers en Werknemers:
  Het biedt helderheid over waar de sociale zekerheidsbijdragen betaald moeten worden, wat belangrijk is voor zowel de werkgever als de werknemer.

 4. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten:
  Het stelt werknemers in staat om hun rechten op sociale zekerheid in hun thuisland te behouden, zoals pensioenopbouw en gezondheidsdekking.

Het Verkrijgen van een A1-Verklaring:

De aanvraag van een A1-verklaring wordt doorgaans gedaan bij de sociale zekerheidsinstelling in het thuisland van de werknemer. Dit proces vereist informatie over de arbeidsrelatie, de duur van de buitenlandse tewerkstelling, en andere relevante details. Het is belangrijk voor werkgevers en werknemers om dit proces tijdig te starten om mogelijke complicaties te voorkomen.

Conclusie:

Voor buitenlandse werknemers die in het buitenland werken binnen de EU, EER, of Zwitserland, is de A1-verklaring een cruciaal document. Het zorgt voor juridische conformiteit, financiële bescherming tegen dubbele bijdragen, en het behoud van sociale zekerheidsrechten in het thuisland. SocialePremie is toegewijd aan het bieden van hulp en begeleiding bij het aanvragen van uw A1-verklaring, zodat u zich kunt focussen op uw internationale carrière zonder zorgen over sociale zekerheidskwesties. A1 – Verklaring Buitenlandse Werknemer. Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?