A1 Verklaring en de Belastingdienst: Wat U Moet Weten voor Internationaal Werk

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een document dat aantoont in welk land een werknemer of zelfstandige sociaal verzekerd is. Het is essentieel voor mensen die tijdelijk werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring Belastingdienst. De verklaring bevestigt dat de persoon sociale zekerheidsbijdragen betaalt in zijn of haar thuisland en niet in het land van tijdelijke werkzaamheid.

De Rol van de A1 Verklaring in Relatie tot de Belastingdienst:

 1. Naleving van Internationale Belastingwetten: De A1 verklaring helpt bij het aantonen dat u voldoet aan internationale belasting- en sociale zekerheidswetten.

 2. Voorkoming van Dubbele Belasting: Zonder een A1 verklaring kunnen werknemers en zelfstandigen onderworpen worden aan dubbele belastingverplichtingen – zowel in hun thuisland als in het gastland.

 3. Duidelijkheid Over Sociale Zekerheidsbijdragen: Deze verklaring biedt duidelijkheid over waar u sociale zekerheidsbijdragen moet betalen, wat direct invloed heeft op uw belastingaangiften.

Het Aanvraagproces van de A1 Verklaring:

 1. Identificatie van de Noodzaak: Bepaal of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw internationale werkplannen.

 2. Contacteer de Bevoegde Instantie: In veel landen, waaronder Nederland, wordt de A1 verklaring verstrekt door de sociale zekerheidsinstelling en niet direct door de belastingdienst.

 3. Verzamelen van Documentatie: Bereid de benodigde documenten voor, zoals bewijs van werkgelegenheid of zelfstandigheid.

 4. Dien Uw Aanvraag In: Volg de aanwijzingen van de betreffende instantie voor het indienen van uw aanvraag.

 5. Communicatie met de Belastingdienst: Houd de belastingdienst op de hoogte van uw status, vooral als u een A1 verklaring heeft ontvangen.

Conclusie:

De A1 verklaring is een essentieel document voor iedereen die internationaal werkt en heeft directe implicaties voor uw interacties met de belastingdienst. Het zorgt voor naleving van de wet en financiële bescherming. Bij SocialePremie zijn we gespecialiseerd in het ondersteunen van professionals bij het navigeren door het proces van het aanvragen van een A1 verklaring. We bieden deskundige begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw internationale werkervaring zowel legaal als financieel veilig is. Neem contact met ons op voor uitgebreide ondersteuning en zet met vertrouwen de stap naar internationaal succes.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?