A1 Verklaring Achteraf Aanvragen: Uw Gids voor Correctie van Internationale Werkstatus

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een certificaat dat bevestigt onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een persoon valt. A1 Verklaring Achteraf Aanvragen. Het is essentieel voor personen die tijdelijk in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland werken, omdat het aantoont dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland.

Waarom een A1 Verklaring Nodig?

 1. Wettelijke Compliance: De A1 verklaring zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese sociale zekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder de A1 verklaring riskeert u sociale zekerheidsbijdragen te betalen in zowel het thuisland als het werkland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Deze verklaring helpt bij het behouden van uw aansluiting bij het sociale zekerheidssysteem van uw thuisland.

A1 Verklaring Achteraf Aanvragen:

 1. Noodzaak van Achteraf Aanvragen: Soms realiseren werknemers of zelfstandigen zich pas na aanvang van hun werk in het buitenland dat ze een A1 verklaring nodig hebben.

 2. Contacteer de Betrokken Instantie: Neem contact op met de sociale zekerheidsinstantie in uw thuisland om te informeren naar de mogelijkheid van een achteraf aanvraag.

 3. Verzamel de Benodigde Documentatie: Zorg voor alle relevante documenten, zoals werkcontracten en bewijs van werkzaamheden in het buitenland.

 4. Dien Uw Aanvraag In: Volg de instructies van de sociale zekerheidsinstantie voor het indienen van de aanvraag.

 5. Mogelijke Complicaties: Wees u bewust van mogelijke complicaties of vertragingen als gevolg van het achteraf aanvragen.

Conclusie:

Hoewel het ideaal is om de A1 verklaring voorafgaand aan uw werk in het buitenland aan te vragen, bieden sommige landen de mogelijkheid om dit achteraf te doen. Verklaring Achteraf Aanvragen. Deze verklaring is cruciaal voor uw wettelijke compliance en financiële bescherming tijdens internationaal werk. SocialePremie kan u ondersteunen bij zowel vooraf als achteraf aanvragen van uw A1 verklaring, zodat u verzekerd bent van een correcte internationale werkstatus. Neem contact met ons op voor gedetailleerde assistentie en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?