A1-Verklaring Achteraf Aanvragen: Wat U Moet Weten

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1-Verklaring?

De A1-verklaring is een officieel document dat aantoont onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. A1-Verklaring Achteraf Aanvragen. Het is essentieel voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, en bevestigt dat ze hun socialezekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen.

Waarom is een A1-Verklaring Nodig?

 1. Wettelijke Naleving: De A1-verklaring helpt werknemers om te voldoen aan Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Socialezekerheidsbijdragen: Zonder deze verklaring kunnen werknemers verplicht worden om in meerdere landen bijdragen te betalen.

 3. Behoud van Socialezekerheidsrechten: Het document waarborgt dat werknemers aangesloten blijven bij het socialezekerheidssysteem van hun thuisland.

A1-Verklaring Achteraf Aanvragen:

Het kan voorkomen dat u vergeten bent de A1-verklaring vooraf aan te vragen, of dat de noodzaak pas later duidelijk werd. In zulke gevallen is het vaak mogelijk om de verklaring achteraf aan te vragen. Dit proces kan echter complexer zijn en vereist een zorgvuldige benadering.

 1. Contacteer de Bevoegde Instantie: Neem zo snel mogelijk contact op met de nationale socialezekerheidsinstelling in uw thuisland.

 2. Verzamel de Nodige Documentatie: Bereid alle relevante documentatie voor, waaronder bewijs van uw werkzaamheden in het buitenland.

 3. Leg Uw Situatie Uit: Wees duidelijk en gedetailleerd over waarom de aanvraag achteraf wordt gedaan.

 4. Volg het Aanvraagproces: Dien uw aanvraag in volgens de richtlijnen van de instantie en houd rekening met mogelijke vertragingen of aanvullende vragen.

Conclusie:

Hoewel het ideaal is om de A1-verklaring vooraf aan te vragen, bieden sommige instanties de mogelijkheid om dit achteraf te doen. Dit biedt een oplossing voor professionals die zich in een situatie bevinden waarin ze zonder de benodigde verklaring zijn begonnen met werken in het buitenland. Bij SocialePremie begrijpen we de complexiteit van deze situaties en bieden we ondersteuning bij het achteraf aanvragen van uw A1-verklaring. Neem contact met ons op voor deskundige begeleiding en zorg voor een soepele afhandeling van uw internationale werkverplichtingen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?