A1 Verklaring Aanvragen als ZZP’er: Uw Sleutel tot Internationaal Succes

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een document dat aantoont onder welk sociale zekerheidsstelsel een ZZP’er valt. Dit is cruciaal voor ZZP’ers die projecten uitvoeren in andere EU-landen, EER-landen of Zwitserland. A1 Verklaring Aanvragen ZZP. Het garandeert dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen betalen in hun thuisland, en voorkomt dat ze deze bijdragen in het buitenland moeten betalen.

Het Belang van de A1 Verklaring voor ZZP’ers:

 1. Naleving van de Europese Wetgeving: Het bezitten van een A1 verklaring toont aan dat u in overeenstemming met de Europese sociale zekerheidswetgeving werkt.

 2. Voorkoming van Dubbele Belasting: De A1 verklaring beschermt tegen het betalen van sociale zekerheidsbijdragen in meerdere landen.

 3. Continuïteit in Sociale Zekerheid: Het behoudt uw verbondenheid met het sociale zekerheidssysteem van uw thuisland, waardoor u toegang behoudt tot essentiële sociale zekerheidsvoordelen.

Het Aanvraagproces voor ZZP’ers:

 1. Identificatie van de Vereiste: Analyseer uw werksituatie om te bepalen of u een A1 verklaring nodig heeft voor uw internationale werk.

 2. Documentatie voorbereiden: Verzamel alle benodigde documenten, zoals een bewijs van zelfstandig ondernemerschap en details over uw internationale projecten.

 3. Aanvraagprocedure: Contacteer de betreffende sociale zekerheidsinstelling in uw land. Vaak is het mogelijk om de aanvraag digitaal in te dienen via hun officiële website.

 4. Aanvraagproces Volgen: Houd de voortgang van uw aanvraag in de gaten en reageer snel op eventuele aanvullende informatieverzoeken.

 5. Ontvangst en Gebruik: Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de A1 verklaring. Dit document dient u bij te houden tijdens uw werk in het buitenland als bewijs van uw sociale zekerheidsstatus.

Conclusie:

Voor ZZP’ers die internationaal zakendoen, is de A1 verklaring een kritische factor voor succes. Het zorgt voor naleving van de wet, financiële zekerheid en behoud van sociale zekerheidsrechten. SocialePremie is gespecialiseerd in het begeleiden van ZZP’ers bij het aanvragen van de A1 verklaring. A1 Verklaring Aanvragen ZZP. Wij bieden deskundig advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw internationale werkervaringen soepel en zonder juridische complicaties verlopen. Neem contact met ons op voor uitgebreide ondersteuning bij het veiligstellen van uw internationale werktoekomst.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?