A1 Verklaring Aanvragen voor Zelfstandigen: Een Must voor Internationaal Werk

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een certificaat dat bevestigt onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een zelfstandige valt. Dit document is van cruciaal belang voor zelfstandigen die tijdelijk in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland werken. A1 Verklaring Aanvragen Zelfstandigen. Het toont aan dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen in hun thuisland betalen, waardoor ze vrijgesteld worden van het betalen van deze bijdragen in het land waar ze tijdelijk werken.

Waarom is de A1 Verklaring Belangrijk voor Zelfstandigen?

 1. Juridische Naleving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat zelfstandigen voldoen aan de Europese sociale zekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder de A1 verklaring kunnen zelfstandigen verplicht worden om sociale zekerheidsbijdragen te betalen in zowel hun thuisland als in het gastland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Door de A1 verklaring blijven zelfstandigen aangesloten bij het sociale zekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Aanvraagproces voor Zelfstandigen:

 1. Vaststellen van de Noodzaak: Controleer of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw internationale werkplannen.

 2. Documentatie Verzamelen: Bereid de benodigde documenten voor, zoals bewijs van uw status als zelfstandige en details over uw internationale opdrachten.

 3. Dien Uw Aanvraag In: Neem contact op met de sociale zekerheidsinstelling in uw thuisland om de A1 verklaring aan te vragen. In veel landen kan dit proces online worden voltooid.

 4. Volg de Status van Uw Aanvraag: Houd de status van uw aanvraag in de gaten en reageer indien nodig op aanvullende verzoeken om informatie.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u uw A1 verklaring. Bewaar dit document zorgvuldig, aangezien het als bewijs dient van uw sociale zekerheidsstatus tijdens uw werk in het buitenland.

Conclusie:

Het aanvragen van een A1 verklaring is een onmisbare stap voor zelfstandige ondernemers die internationaal willen werken. Het biedt juridische zekerheid en financiële bescherming. Bij SocialePremie begrijpen we de unieke uitdagingen die zelfstandigen tegenkomen bij internationaal werken en bieden we ondersteuning en advies bij het aanvragen van uw A1 verklaring. Neem contact met ons op voor deskundige hulp, zodat u met vertrouwen uw internationale zakelijke activiteiten kunt uitvoeren.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?