A1 Verklaring Aanvragen via de SVB: Een Cruciale Stap voor Internationaal Werk

8 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een document dat bevestigt onder welk socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Het is van groot belang voor personen die binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland werken, maar sociaal verzekerd zijn in Nederland. A1 Verklaring Aanvragen SVB. De verklaring zorgt ervoor dat men alleen in Nederland sociale zekerheidsbijdragen betaalt, en niet in het land waar tijdelijk wordt gewerkt.

Waarom een A1 Verklaring Aanvragen via de SVB?

 1. Wettelijke Compliance: De A1 verklaring via de SVB helpt Nederlandse professionals om te voldoen aan Europese regelgeving op het gebied van sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: Zonder deze verklaring riskeren werknemers dubbele bijdragen te betalen voor sociale zekerheid in zowel Nederland als het land waar zij werken.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met de A1 verklaring blijven werknemers aangesloten bij het Nederlandse sociale zekerheidssysteem, waardoor ze hun rechten behouden.

Het Aanvraagproces bij de SVB:

 1. Identificatie van de Noodzaak: Bepaal of u een A1 verklaring nodig heeft op basis van uw werkplannen in het buitenland.

 2. Verzamelen van Documentatie: Verzamel alle benodigde documenten, zoals bewijs van werkgelegenheid en details over uw buitenlandse opdracht.

 3. Online Aanvraagprocedure: Bezoek de website van de SVB en vul het online aanvraagformulier in. Voeg alle vereiste documentatie toe.

 4. Wachten op Verwerking: Na het indienen van uw aanvraag, verwerkt de SVB deze. De verwerkingstijd kan variëren, dus het is aan te raden dit ruim voor uw geplande vertrek te doen.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring, die u dient mee te nemen tijdens uw werk in het buitenland.

Conclusie:

Het aanvragen van een A1 verklaring via de SVB is een belangrijke stap voor Nederlandse professionals die in het buitenland willen werken. Deze verklaring biedt zekerheid over uw sociale zekerheidsstatus en voorkomt juridische en financiële complicaties. Bij SocialePremie staan we klaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van uw A1 verklaring. Neem contact met ons op voor assistentie en maak uw internationale werkervaring zo naadloos mogelijk.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?