A1 Verklaring Aanvragen in Polen: Een Onmisbare Stap voor Internationaal Werk

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een officieel document dat aantoont onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer of zelfstandige valt. Dit is bijzonder relevant voor personen die werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring Aanvragen Polen. Het certificeert dat de betreffende persoon socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland, in dit geval Polen.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van EU-regelgeving: De A1 verklaring zorgt ervoor dat Poolse professionals voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het document helpt bij het vermijden van het betalen van bijdragen in zowel Polen als het werkland.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten in Polen: Het garandeert dat werknemers verbonden blijven met het Poolse socialezekerheidssysteem.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring in Polen:

 1. Beoordeling van de Behoefte: Bepaal of u een A1 verklaring nodig heeft, afhankelijk van de aard van uw internationale werkzaamheden.

 2. Aanvragen bij de Poolse Instantie: In Polen wordt de A1 verklaring aangevraagd bij de ZUS (Zakład Ubezpieczeń Społecznych) of KRUS (Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego), afhankelijk van uw werkstatus.

 3. Verzamelen van Benodigde Documenten: Zorg voor alle relevante documenten, zoals een arbeidsovereenkomst of bewijs van zelfstandige activiteit.

 4. Indiening van de Aanvraag: Volg de aanwijzingen van ZUS of KRUS voor het indienen van uw aanvraag.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring.

Belang van de A1 Verklaring voor Werk in het Buitenland vanuit Polen:

Het hebben van een A1 verklaring is cruciaal voor Poolse professionals die in het buitenland werken. Zonder deze verklaring kunnen er juridische en financiële complicaties ontstaan, zoals het risico op dubbele sociale zekerheidsbijdragen.

Conclusie:

Het aanvragen van een A1 verklaring in Polen is een belangrijke stap voor iedereen die internationaal werk overweegt. Deze verklaring zorgt voor naleving van de wet en biedt bescherming tegen mogelijke juridische en financiële complicaties. SocialePremie kan Poolse professionals ondersteunen bij het aanvraagproces van hun A1 verklaring, zodat zij met vertrouwen en zekerheid hun internationale carrière kunnen voortzetten. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?