A1 Verklaring Aanvragen in Nederland: Essentieel voor Werken Over de Grens

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een officieel document dat aantoont onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Het is van cruciaal belang voor mensen die tijdelijk werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring Aanvragen Nederland. Deze verklaring verzekert dat de betreffende persoon sociale zekerheidsbijdragen betaalt in Nederland, ongeacht in welk EU/EER-land of Zwitserland ze tijdelijk werken.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Naleving van Europese Wetgeving:
  Een A1 verklaring zorgt ervoor dat Nederlandse professionals voldoen aan Europese sociale zekerheidswetten wanneer zij in het buitenland werken.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen:
  Deze verklaring voorkomt dat werknemers in meerdere landen sociale zekerheidsbijdragen moeten betalen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten:
  Het stelt individuen in staat om verbonden te blijven met het Nederlandse sociale zekerheidssysteem, wat essentieel is voor hun rechten op bijvoorbeeld pensioen en gezondheidszorg.

Het Aanvraagproces in Nederland:

 1. Instelling voor de Aanvraag:
  In Nederland wordt de A1 verklaring verstrekt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

 2. Verzamel de Benodigde Documentatie:
  U dient bewijs van uw werkrelatie in Nederland, gegevens over uw werkgever, en informatie over uw buitenlandse werkzaamheden te verzamelen.

 3. Online Aanvraag:
  De aanvraag kan meestal online via de SVB worden ingediend. Dit proces vereist dat u alle benodigde informatie en documentatie bij de hand heeft.

 4. Volg het Aanvraagproces:
  Na het indienen van de aanvraag wordt deze door de SVB beoordeeld. Het kan enige tijd duren voordat u de verklaring ontvangt.

Conclusie:

Een A1 verklaring aanvragen is een fundamentele stap voor Nederlandse professionals die in het buitenland werken. Deze verklaring biedt juridische zekerheid en financiële bescherming. Bij SocialePremie begrijpen we het belang van dit proces en bieden we ondersteuning en advies bij het aanvragen van uw A1 verklaring in Nederland. Neem contact met ons op voor deskundige hulp, zodat u goed voorbereid bent op uw internationale werkervaringen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?