A1 Verklaring Aanvragen voor DGA’s: Een Cruciale Stap voor Internationale Activiteiten

12 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

Een A1 verklaring is een document dat aantoont onder welk land’s socialezekerheidsstelsel een werknemer, inclusief DGA’s, valt. A1 Verklaring Aanvragen DGA. Het is van groot belang voor personen die tijdelijk werkzaam zijn binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. Deze verklaring bevestigt dat de persoon socialezekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig voor DGA’s?

 1. Naleving van EU-regelgeving: Voor DGA’s die internationaal werken, zorgt de A1 verklaring ervoor dat zij voldoen aan de Europese socialezekerheidswetten.

 2. Voorkomen van Dubbele Sociale Zekerheidsbijdragen: Het voorkomt dat DGA’s socialezekerheidsbijdragen moeten betalen in meerdere landen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten in het Thuisland: Het zorgt ervoor dat DGA’s verbonden blijven met het socialezekerheidssysteem van hun thuisland.

Het Aanvraagproces van een A1 Verklaring voor DGA’s:

 1. Beoordeling van de Noodzaak: Als DGA moet u beoordelen of u een A1 verklaring nodig heeft, afhankelijk van uw internationale werkzaamheden.

 2. Aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB): In Nederland wordt de A1 verklaring aangevraagd bij de SVB. DGA’s moeten het aanvraagproces starten door contact op te nemen met de SVB.

 3. Verzamelen van Noodzakelijke Documenten: Bereid documenten voor die uw status als DGA en details over uw internationale activiteiten bevestigen.

 4. Indiening van de Aanvraag: Volg de instructies van de SVB voor het indienen van uw aanvraag.

 5. Ontvangst van de A1 Verklaring: Na goedkeuring ontvangt u de A1 verklaring.

Belang van de A1 Verklaring voor DGA’s:

Een A1 verklaring is cruciaal voor DGA’s die internationaal werken. Het zorgt voor wettelijke bescherming en helpt bij het navigeren door de complexe wereld van internationale sociale zekerheid.

Conclusie:

Het aanvragen van een A1 verklaring is een belangrijke stap voor DGA’s die hun zakelijke activiteiten uitbreiden naar het buitenland. Deze verklaring zorgt voor naleving van sociale zekerheidswetten en biedt bescherming tegen juridische en financiële complicaties. A1 Verklaring Aanvragen DGA. SocialePremie kan DGA’s ondersteunen bij het aanvragen van hun A1 verklaring, zodat zij met vertrouwen en zekerheid internationaal kunnen ondernemen. Neem contact met ons op voor professionele hulp en advies.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?