A1 Verklaring Aanvragen in België: Uw Gids voor Internationaal Werken

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1 Verklaring?

De A1 verklaring is een certificaat dat bewijst onder welk land’s sociale zekerheidssysteem een werknemer of zelfstandige valt. Dit document is essentieel voor Belgen die tijdelijk werken binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), of Zwitserland. A1 Verklaring Aanvragen Belgie. Het bevestigt dat zij hun sociale zekerheidsbijdragen in België betalen, waardoor zij vrijgesteld worden van het betalen van deze bijdragen in het land van tijdelijke werkzaamheid.

Waarom is een A1 Verklaring Nodig?

 1. Wettelijke Compliance: Het bezit van een A1 verklaring zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese regelgeving voor sociale zekerheid.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen: De verklaring voorkomt dat u in beide landen – zowel in België als in het gastland – sociale zekerheidsbijdragen moet betalen.

 3. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten: Met de A1 verklaring blijft u aangesloten bij het Belgische sociale zekerheidssysteem.

Het Aanvraagproces in België:

 1. Identificeer de Juiste Instelling:
  In België wordt de A1 verklaring uitgegeven door de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) voor werknemers, of het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) voor zelfstandigen.

 2. Verzamelen van Documentatie:
  U moet bewijs van uw werkgelegenheid in België, informatie over uw werkgever, en details over uw tijdelijke werk in het buitenland verzamelen.

 3. Dien Uw Aanvraag In:
  U kunt uw aanvraag online indienen via de RSZ of RSVZ, afhankelijk van uw status als werknemer of zelfstandige.

 4. Volg het Proces:
  Na het indienen van uw aanvraag, zal het enige tijd duren voordat deze wordt verwerkt en goedgekeurd.

Conclusie:

Het aanvragen van een A1 verklaring is een essentiële stap voor Belgen die internationaal werken. Het biedt wettelijke bescherming, financiële zekerheid en behoud van sociale zekerheidsrechten. A1 Verklaring Aanvragen Belgie. Bij SocialePremie zijn we toegewijd aan het begeleiden van professionals bij het navigeren door dit proces. Neem contact met ons op voor hulp en advies bij het aanvragen van uw A1 verklaring in België, en zorg voor een zorgeloze internationale werkervaring.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?