A1/E101 Verklaring: Uw Paspoort voor Internationaal Werk

7 december 2023 - door Benjamin Jozef Aras

Wat is een A1/E101 Verklaring?

De A1 verklaring, voorheen bekend als de E101 verklaring, is een certificaat dat aantoont onder welk sociale zekerheidsstelsel een persoon valt. Het is van toepassing op werknemers en zelfstandigen die tijdelijk in een ander EU-land, EER-land of Zwitserland werken. Deze verklaring bevestigt dat de betreffende persoon sociale zekerheidsbijdragen betaalt in het thuisland en dus vrijgesteld is van het betalen van deze bijdragen in het land van tijdelijke tewerkstelling.

Waarom is de A1/E101 Verklaring Nodig voor Werken in het Buitenland?

 1. Wettelijke Naleving:
  De A1/E101 verklaring zorgt ervoor dat werknemers en zelfstandigen voldoen aan de Europese regelgeving. Dit voorkomt juridische problemen met lokale autoriteiten in het land waar men tijdelijk werkt.

 2. Voorkomen van Dubbele Bijdragen:
  Zonder deze verklaring lopen werknemers het risico om zowel in het thuisland als in het gastland sociale zekerheidsbijdragen te moeten betalen. Dit certificaat voorkomt dubbele belasting.

 3. Administratieve Vereenvoudiging:
  Het biedt duidelijkheid en vereenvoudigt de administratieve processen voor internationale werkopdrachten.

 4. Behoud van Sociale Zekerheidsrechten:
  Het stelt de werknemer of zelfstandige in staat om aangesloten te blijven bij het sociale zekerheidssysteem van het thuisland, waardoor rechten zoals pensioen en ziekteverzekering behouden blijven.

Het Aanvraagproces:

De aanvraag van een verklaring wordt doorgaans ingediend bij de sociale zekerheidsinstantie in het thuisland. Dit proces vereist specifieke informatie over de werkgever, de duur en aard van de buitenlandse opdracht, en persoonlijke gegevens van de werknemer.

Conclusie:

De A1/E101 verklaring is een onmisbaar document voor iedereen die binnen de EU, EER, of Zwitserland werkt en niet permanent in het gastland verblijft. Het zorgt voor naleving van de wet, financiële bescherming, en het behoud van sociale zekerheidsrechten. SocialePremie biedt expertise en ondersteuning bij het aanvragen van uw verklaring, zodat u met vertrouwen uw internationale carrière kunt voortzetten. Neem contact met ons op voor deskundige begeleiding en zorg dat u goed voorbereid bent op uw internationale werkavonturen.


Het gemak van SocialePremie

Kies voor het gemak van online aanvragen

 • Vul het online aanvraagformulier in op SocialePremie en betaal de benodigde aanvraagkosten.

 • Je verstrekt de vereiste gegevens, die je ook overzichtelijk ontvangt. We staan voor je klaar om je te helpen bij het verzamelen van deze documenten.

 • We stellen een aanvraag op volgens de geldende wet- en regelgeving en dienen deze direct in bij de relevante autoriteiten. Op deze manier vergroten we je kans op succes.

 • Ontvang de documenten binnen één werkdag per e-mail en binnen enkele dagen daarna per post.

Waarom kiezen voor ingewikkeld als het ook eenvoudiger kan?

 • Geen gedoe met administratie, geen overdaad aan formulieren en complexe regels.

 • Wij bieden zekerheid en zorgen voor volledig correcte aanvragen. Dit verhoogt uw kans van slagen en voorkomt toekomstige problemen.

 • Wij verzorgen spoedaanvragen voor u. Hiermee bespaart u tijd en ontvangt u uw documenten sneller dan bij een standaard aanvraag.
Kunnen wij ergens mee helpen?